Hallo,

ik neem geen nieuwe jongeren/ouders meer aan.

Dit omdat ik de keuze heb gemaakt mijn praktijk niet verder te zetten zodat ik volledig mijn hoofdberoep kan uitoefenen.

Jongeren die ik nu nog coach, volg ik verder op tot ze terug op weg zijn.

Claudia Lebon, jongerencoach Beernem. Psychische hulp voor jongeren van 15 jaar tot 25 jaar die zich niet goed in hun vel voelen.
't Jong leven en Co, Psychische hulp voor jongeren in Beernem

Over mij

 

Hoi, 

Ik ben Claudia Lebon. 

 

Wanneer ik afstudeerde als psychiatrisch verpleegkundige (graduaat en daarna bachelor) startte ik op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie. Daar begeleidde ik jongeren van 15 jaar tot 18 jaar. Dit verhaal ging 12 jaar verder. Daar heb ik veel geleerd over de verschillende problematieken, hoe ermee om te gaan, wat hen helpt en niet helpt. Niet alleen de jongeren, maar ook de ouders (of andere), broers, zussen, vrienden, school,... zijn van belang. 

Na 12 jaar  besloot ik in het onderwijs te stappen waarvoor ik mijn lerarendiploma heb afgelegd. Hierbij gaf ik les en begeleidde ik stages van toekomstige verpleegkundigen. De laatste 5 jaar verzorgde ik de studentenbegeleiding

Sinds kort werk ik terug in het werkveld binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik combineer deze job samen met mijn praktijk. Ik zorg ervoor dat wachtlijsten bij mij uitblijven.

Daarnaast heb ik het diploma praktische psychologie.

Ik heb geen opleiding als therapeut, maar door mijn ervaringen, vormingen en bijscholingen kan ik wel zeggen dat ik therapeutisch te werk ga.

 

Tijdens de studentenbegeleiding werd ik steeds meer geconfronteerd met het feit dat veel jongeren het psychisch niet makkelijk hebben om verschillende redenen. Vanuit mijn ervaringen in het werkveld, het nieuws,... vernam ik dat psychische zorg voor jongeren niet evident is en dat de wachtlijsten  heel lang zijn. Als ik dit hoor, breekt mijn hart. 

Daar wil ik iets mee doen! Daarom ben ik gestart ik als jongerencoach. 

 

Zelf neem ik de keuze om met jongeren tussen 12 jaar en 25 jaar te werken omdat deze leeftijd binnen mijn ervaring ligt. 

 

Mijn hart ligt bij het welzijn van de jongeren. Als coach wil ik jongeren dan ook graag helpen om hun weg te vinden. Opgroeien is niet altijd evident, het leven kent ups en downs, keuzes en twijfels overspoelen jongeren. Jongeren voelen zich niet altijd goed in hun vel. Ik wil hen graag helpen door gesprekken te voeren, maar ook door samen na te gaan wat ze kunnen doen om uit deze fase van hun leven te komen en terug te kunnen genieten van het leven, om te gaan met de obstakels van het leven.

Ook ouders kunnen hiermee worstelen. Daarom sta ik hen ook graag bij in mijn coaching. Je kind of jongere hoeft niet bij mij in begeleiding te zijn.

 

Na zelf even een pauzeknop in te drukken in mijn leven, heb ik ervoor gekozen om jongeren met psychische moeilijkheden te helpen.

De naam 't jong leven & co verwijst naar de jongeren en alle mensen rond hen.

Als jongere denk je vaak er alleen voor te staan, maar dat hoeft niet zo te zijn. Elke jongere heeft zijn/haar talenten, vaardigheden, kennis en mogelijkheden.  Alsook andere personen rond hen, zoals ouders, broers en zussen. 

De combinatie van de jongere, familie, anderen en mezelf zal helpen om het pad naar een gelukkiger leven terug te vinden. Anderzijds kan ook de kleinere combinatie van de jongere en mezelf hiervoor zorgen. De keuze hangt af van de wensen van wie zich komt aanmelden. Iedereen is anders, iedereen heeft verschillende noden.

De jongere die bij mij langskomt, zal het centraal punt zijn. 

 

Persoonlijk ben ik gedreven in wat ik doe, ben empathisch, doelgericht, heb een luisterend oor,  ...

Wat ik belangrijk vind, is dat mensen zichzelf kunnen blijven, eigen geluk kunnen bepalen en zorgen voor zichzelf.

Beroepsgeheim is voor mij ook zeer belangrijk. 

 

Steeds welkom,

Claudia

Ondernemingsnummer: 0773.797.605