Oudercoaching

Herkenbaar?

Hoe zalig was het niet om aan iedereen te vertellen dat je zwanger was, mama en papa zou worden. Wat een zalig nieuws!

 

En dan komt de opvoeding, de persoonlijkheid van je zoon of dochter, de veranderlijke ontwikkelingen, de nieuwe omgevingen. Ook als ouder verander je, je ontdekt mogelijkheden en moeilijkheden bij jezelf,  je zoon of dochter. 

Je ervaart gelukkige en leuke momenten. Anderzijds merk je ook dat het allemaal niet zo simpel is en eens met je handen in het haar zit.

Als ouder is het niet makkelijk om steeds te weten hoe om te gaan met bepaalde situaties, problemen, beperkingen.

Je hebt gevoelens van onmacht, frustratie, onzekerheid, schuld. Het vraagt zo veel energie van jou, dat je het gevoel hebt de grip te verliezen.

Kinderen en jongeren stellen gedrag waardoor je als ouder soms geen raad meer weet. Omgekeerd ook. Gedrag is een wisselwerking tussen alle partijen.

Herken je je hierin?

  • Je wil grenzen stellen aan je zoon of dochter, maar die grenzen vallen weg omdat hij/zij die grenzen niet respecteert of omdat je zelf moeite hebt om de grenzen te bewaken.
  • Je zoon of dochter heeft een bepaalde problematiek (psychisch, leerstoornis, fysiek, ...) wat het voor jou als ouder moeilijk maakt. Dit kan op emotioneel vlak, niet weten hoe je ermee kan omgaan, ...
  • Voel je dat je als ouders niet op dezelfde lijn staat in denken en handelen over een probleem? Zitten jullie hierin vast?
  • Je zoon of dochter krijgt ergens anders begeleiding of is ergens opgenomen en je hebt er zelf nood aan om eens je hart te luchten. Soms gebeurt het dat de plaats waar je zoon of dochter begeleiding krijgt, geen begeleiding aan de ouders kan geven of dit bewust uit elkaar wil houden. 
  • Je hebt iets meegemaakt met je zoon of dochter en je hebt nood aan een luisterend oor.
  • Begrijp je niet van waaruit het gedrag of gevoel komt?
  • Weet je niet meer hoe zaken op te lossen, hoe om te gaan met iets?
  • Voel je je machteloos, onzeker, schuldig, ...? 

Herken je je in bovenstaande situaties of is er iets anders? 

Hoe fijn zou het niet zijn om hierover eens te kunnen praten? Tips van een buitenstaander te kunnen krijgen? Zou dit niet eens deugd doen?

 

Hoe kan ik jou helpen?

Ook voor ouders helpt praten!

Naast het coachen van ouders, coach ik ook jongeren van 15 jaar tot 25 jaar. Voor ouders maakt het niet uit welke leeftijd hun kinderen hebben.

Jongeren of kinderen alleen begeleiden, kan vaak genoeg zijn. Anderzijds is het vaak ook voor de ouders nodig om eens te praten over wat er gebeurt binnen het gezin, je zoon of dochter. Meer nog... wat doet het met jou als ouder? Wat kan je doen? Hoe ga je om met je eigen gevoelens? 

Samen gaan we na hoe jij je voelt, wat het allemaal met jou doet. Alsook wat je anders wil zien en hoe je dit kan veranderen of oplossen.

Je zal inzicht krijgen in je situatie, je eigen handelen, in het handelen van je zoon of dochter en/of je partner.

We werken samen oplossingsgericht zodat je je als ouder en kind beter in jullie vel voelen. Ik hou rekening met moeilijkheden, maar vertrek vanuit mogelijkheden.

Wil je graag met beide ouders komen? Is er één van jullie die hier nood aan heeft? Alles kan.

Heb je graag dat ik eens bij jullie thuis kom om te observeren en van daaruit concrete tips geef? Dat kan ook.

 

Verloop van de gesprekken

Wil je graag bij mij langskomen?

Dan kan je via contact een afspraak maken.

Nadat we telefonisch of via mail kennis hebben gemaakt met elkaar, spreken we een moment samen af.

De eerste afspraak zal bij mij thuis zijn (tenzij anders afgesproken). Daarin luister ik naar jou verhaal en gaan we samen na wat jouw concrete hulpvraag is en wat ik voor jou kan betekenen, welke verwachtingen er zijn.

Zo leren we elkaar wat kennen. Heb je het gevoel dat het klikt met mij? Dan spreken we verder af. Heb je het gevoel dat dit niet zo is? Dan kijken we samen waar je terecht kan. 

Verdere afspraken?

Afhankelijk van jouw wensen en noden spreken we verder af. Dit op vlak van de frequentie van de afspraken, waar we afspreken, ...

Elke ouder, elke situatie zal een verschillende aanpak nodig hebben. Dit wil zeggen dat we samen jouw specifieke weg afleggen. 

Op voorhand zeggen hoe vaak we afspreken kan ik hier niet zeggen omdat dit situatiegebonden is. Eén zaak staat wel vast: ik zal niet langer begeleiden dan nodig!

 

Heb je nog vragen?

Twijfel je of je bij mij terecht kan met je verhaal?

Aarzel niet om mij te contacteren. Ik maak tijd om te luisteren naar jouw verhaal. Daarna zien we wel of ik jou kan helpen of niet. 

Klik op 'contact' en stuur gerust een mail. Ik antwoord zo vlug als mogelijk.

Als je liever belt, mag dit zeker ook. Wanneer ik in gesprek ben met iemand, neem ik de telefoon niet op. Maar spreek je naam en telefoonnummer in en dan bel ik zo vlug mogelijk terug.

 

Dus... heb je nood aan gesprek? Praten helpt! 

Altijd welkom!

 

Groetjes,

Claudia